zondag 13 april 2008

de laatste dagen in Melbourne

Het duurde even voordat we weer via wifi verbinding konden maken, vandaar. Maar daarom nu wel meer verslag, met foto's als het goed is.

Maandag 7 april

Na weer een goede nacht en laat opstaan (9 uur) snel ontbeten. Tineke stond al klaar met de auto om met ons een dag op pad te gaan.
Eerst naar Mount Rose. Onderweg even koffie gedronken, het weer was weer prima. Dat schijnt nogal uitzonderlijk te zijn op dit moment, omdat er veel extremen zijn. Het is afgelopen zomer gruwelijk warm geweest en net voor wij kwamen ineens zeer nat. Maar hoe dan ook, wij hebben prima weer.
Mount Rose is een lieflijk plaatsje met een leuk haventje. Geert probeerde weer een zeemeeuw te vangen maar was minder fortuinlijk dan 1,5 jaar geleden in Sydney. (Voor degene die dat nog eens wil zien, aan de rechterkant van dit blog vind je de link naar ons vorige reisblog, met daarbij een geweldige foto van Geert die een meeuw gevangen heeft).
Daarna langs de kust doorgereden naar Portsea, waar we heerlijk geluncht hebben op het terras van een hotel, met zicht op de prachtige baai. Na de lunch door naar Arthur’s Seat, een mooi uitkijkpunt over de regio. Vervolgens zijn we teruggereden naar Melbourne, naar Jouke-Jan, die ons ‘s ochtends had uitgenodigd voor een eigengemaakt diner. Hij en Shiralee zijn geweldige hosts; we hebben een lekker diner en een leuke avond gehad.

Dinsdag 8 april

Hanneke en Tineke zijn die ochtend , na Willemien te hebben opgehaald, naar Margriet gereden. Zij moest werken maar had tijdens haar lunch extra veel tijd had vrijgemaakt. Allemaal heerlijk gegeten en daarna nog de paarden van Margriet bekeken. Het worden er steeds meer, en mooi dat ze zijn! Zelfs in ons eigen Friesland zie je zulke zwarte Friezen, en zo mooi glanzend!
Frank en Geert hebben die dag de tram de stad in genomen, om daarna naar de SeaSheppard te lopen die daar in de haven aangemeerd lag. De SeaSheppard is omgedoopt in de Steve Irwin, naar de beroemde net gestorven Australische dieren TV-ster. Deze boot is van een van de oprichters van Greenpeace, die nu echter voor een iets radicalere koers kiest. We konden er helaas niet op, Teruggelopen de stad in, Chinatown bezocht en toen heeft JJ ons opgehaald. Hij heeft ons een paar mooie stukjes van de stad laten zien, waaronder een geweldig uitzicht op de skyline en de Shrine of Remembrence, gebouwd ter nagedachtenis aan alle oorlogen en oorlogslachtoffers. Een prachtig gebouw, dat tijdens de grote depressie gebouwd is, voornamelijk als werkverschaffing. Maar erg mooi. Ook de nieuwe moderne toegevoegde elementen zijn geweldig.
‘s Avonds hebben we Tineke, JJ, Shiralee mee uit eten genomen bij de Thai. Margriet en Geoff konden niet. Lekker en gezellig. Afscheid genomen, maar wat was het leuk en heerlijk om iedereen weer te zien.

Geen opmerkingen: